Święta, święta i po świętach. Mam nadzieję, że zarówno one, jak i Sylwester minął Wam w cudownej atmosferze, a na stołach królowały Wasze ulubione przysmaki. Życzę Wam, aby nowy rok przyniósł wiele powodów do radości, abyście osiągali wyznaczone przez siebie cele, nie tylko te kulinarne, odważyli się marzyć i marzenia te spełniać. Sobie natomiast życzę więcej wolnego czasu, który mogłabym poświęcić blogowi oraz tego, by ten zapowiadający się na ciężki rok, w rzeczywistości okazał się być łaskawym. A że karnawał w pełni dziś pokaże Wam co przygotowałam na imprezę sylwestrową !
Przygotuj:
1 op. ciasta francuskiego
kilka plastrów szynki
kilka plastrów żółtego sera
ketchup
oregano, papryka, czosnek granulowany
1. Rozłożone ciast0 francuskie posmaruj ketchupem i obficie posyp przyprawami. Ułóż plastry szynki, a na nie ser żółty.
2. Ciasto zawiń w rulon wzdłuż dłuższego boku i potnij na kawałki o szerokości ok. 2 cm.
3. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temp. 200 C przez ok. 15-20min .
4. Podawaj z sosem, np. czosnkowym.
och… zjadłabym jedno albo dwa 🙂
wypróbuję na najbliższe spotkanie ze znajomymi:)
wypróbuję w najbliższy weekend podczas spotkania ze znajomymi;) składniki już są:)
pyszne!! przed chwilką upiekłam w trzech wersjach: Twojej, wędzona szynka+ser+oliwki i ser+kabanos. koniecznie z ketchupem i ziołami! Pyyyycha!!