IMGP2172

Sorbet brzoskwiniowy

Jeśli cierpisz na nadmiar owoców i nie masz pomysłu jak je wykorzystać, zrób z nich sorbet. Łatwy i prosty do przygotowania, jedynym minusem jest to,że musisz się uzbroić w odrobinę cierpliwości, a potem już tylko zostaje delektowanie się smakiem mrożonych owoców. Idealny na letnie, upalne dni !

Przygotuj:

750g brzoskwiń

170g cukru (moje były mało słodkie, ale jeśli Twoje mają naturalną słodycz, możesz dać mniej cukru)

1.Obierz brzoskwinie ze skórki, usuń pestki i zmiksuj z cukrem.

2.Zamrażaj ok.4-6 h. często mieszając.

3.Podawaj z bitą śmietaną i owocami.

IMGP2168

IMGP2169

Biorę udział w :
Akcja lodowa 2013

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s