SL730586

Makaron z indykiem i cukinią

Dziś kolejna propozycja na błyskawiczny obiad z makaronem w roli głównej !

Przygotuj:
500g filetu z indyka
1 cebulę
3 ząbki czosnku
1 średnią cukinię
1 dużą śmietanę 12%
200g serka mascarpone
tymianek
garść pestek dyni

Z podanych składników ugotowałam obiad dla 4 osób.

1.Gotujemy makaron.

2.Przygotowujemy mięso (myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem) odstawiamy na chwilę do lodówki.

3. Obieramy i kroimy cebulę i czosnek. Cukinię kroimy w ok.1cm paski, a następnie w sporą kostkę. Na patelni smażymy najpierw cebulę z czosnkiem, po kilku minutach dorzucamy cukinię. Całość solimy, i czekamy, aż cukinia wypuści wodę i zmięknie. Po tym czasie zdejmujemy z ognia.

4.Na drugiej patelni na złoty kolor smażymy indyka. Gotowego indyka przekładamy do zawartości pierwszej patelni, do tej po indyku wlewamy śmietanę i ją podgrzewamy.

5. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i czekamy aż ten się rozpuści. Następnie dodajemy zawartość pierwszej patelni (warzywa+indyk), wrzucamy garść pestek dyni, całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy wymieszane z makaronem.

SL730579 SL730582

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s