IMGP1484

Bardzo tradycyjny kompot z rabarbaru.

Smak dzieciństwa odkryty na nowo.

Przygotuj :

1,5 l wody
3 średnie łodygi rabarbaru
cukier do posłodzenia kompotu (wg upodobań, u mnie ok.5 łyżek)

1.Umyj łodygi rabarbaru umyć, następnie obierz i potnij na ok. 2cm.kawałki.

2.Zagotuj wodę wraz z cukrem i wrzucić do niej przygotowany rabarbar.

3.Całość gotuj ok.5 min. Pozostaw do odstania.

4.Odstany kompot przecedź. Podawaj ze świeżymi listkami mięty

IMGP1485

IMGP1487

A muzycznie słuchamy dziś utworu dosłownie oddającego przepis : SDM- Kompot z rabarbaru

Akcja rabarbar - IV edycja

2 thoughts on “Bardzo tradycyjny kompot z rabarbaru.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s