IMGP1422

Spaghetti ze szparagami w sosie serowym.

W przerwie między kolejnymi rabarbarowymi wytworami, polecam szparagi !

Przygotuj:

300g szparagów (u mnie białe)
300g pieczarek
makaron (u mnie spaghetti)
200g topionego serka (u mnie pieczarkowy)
śmietana 12%

1. Makaron gotujemy wg instrukcji z opakowania.

2.Pieczarki kroimy w półplasterki, lekko osolone i przyprawione pieprzem podsmażamy na patelni. Szparagi obieramy (swoje od razu pokroiłam na niewielkie kawałki, ale można pozostawić je w całości) i gotujemy ok.7-10min. Odcedzamy.

3.Na drugiej patelni podgrzewamy śmietanę (nie gotować ! ) i wrzucamy do niej serki topione pokrojone na niewielkie kawałki (im mniejsze, tym szybciej się rozpuszczą i tym prędzej będziemy mogli rozkoszować się swym posiłkiem).

4. Po rozpuszczeniu sera, na patelnię dodajemy szparagi i pieczarki. Całość mieszamy, tak by smaki nam się połączyły. Jeśli nasze szparagi nie do końca ugotowały się w wodzie, teraz jest czas aby doszły do stanu idealnego do spożycia. Doprawiamy pieprzem, ziołami (u mnie tymianek) i gałką muszkatołową.

5.Makaron polewamy przygotowanym sosem, serwujemy z odrobiną tartej mozzarelli i świeżymi ziołami.

Smacznego !

IMGP1385

IMGP1423

IMGP1424

IMGP1425

IMGP1427

Po tak wyśmienitym obiedzie, idę korzystać z uroków lata, które w końcu raczyło do nas zawitać. Udanej niedzieli wszystkim!

2 thoughts on “Spaghetti ze szparagami w sosie serowym.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s